07/2023

Järvenpää esillä kokoomuksen tuoreessa Nykypäivä-lehdessä

Järvenpään kaupunki lehdessä

Järvenpää esillä kokoomuksen tuoreessa Nykypäivä-lehdessä!

Nykypäivän toimittaja vieraili aiemmin tänä kesänä katsomassa kanssani kaupungin ydinkeskustaan rakentuvaa Bulevardikorttelia. Samalla keskustelimme Järvenpään kasvusta, elinvoimasta ja yleisesti nykyarkkitehtuurista.

Bulevardikorttelin ensimmäinen vaihe, joka lehdessäkin esitellään, valittiin vuoden 2022 rumimmaksi uudisrakennukseksi Facebookin Arkkitehtuurikapina-ryhmän äänestyksessä. Rakennuksesta voi olla montaa eri mieltä. Itse näen sen osana vielä hyvin keskeneräistä kaupunkikuvaa, sillä merkittävä osa alueen tulevasta rakennuskannasta on vielä vain suunnitelmia paperilla ja toteutumatta.

Kun Bulevardikortteli ja sen viereen rakentuva Osuuspankin kortteli ovat vuosien päästä valmiina, tulee kokonaisuus näyttämään aivan erilaiselta ja enemmän symmetriseltä. Keskustan korttelialueita on kehitetty – ja kehitetään – palvelemaan järvenpääläisten arkea mahdollisimman hyvin. Tätä peräänkuulutin myös haastattelussa.

Historiasta valmistuneena maisterina olen myös tyytyväinen siihen, että Bulevardikortteliin tullaan rakennustöiden edetessä luomaan funkkistyylinen kivijalka, joka kunnioittaa paikalla aiemmin sijainnutta Perhelän rakennusta. Hyvässä kaupunkirakenteessa näkyvät historian eri kerrostumat, vaikka uutta ollaankin rakentamassa.

"Järvenpää ei ole kaupunki, jossa vain asutaan. Täällä myös eletään", mainitsin haastattelussa. Tulevaisuudessa kaupunkimme ydinkeskustassa tulee olemaan laadukkaita liiketiloja, järvenpääläisten koteja sekä kaikille avoimia julkisia oleskelupaikkoja, kuten Bulevardikorttelin avoin sisäpiha. Näin uudisrakentaminen palvelee kaupunkilaisia, ja lisää keskustan elinvoimaa tulevina vuosikymmeninä.

Samalla kaupunkipäättäjinä meidän on huolehdittava siitä, että uudisrakentaminen muodostaa selkeitä kokonaisuuksia. Näin Järvenpäänkin kaupunkikuva tulee lopulta näyttämään laadukkaalta ja kutsuvalta.

06/2024

Kaupunkipolitiikan kesälaitumet: Pysäköinti säilyy Järvenpäässä maksuttomana, mutta kaupungin peittävät tummat talouspilvet

03/2024

HOK-Elannon edustajiston vaalit 2024

03/2024

Järvenpäässä ajankohtaista: Kenen rahalla investoidaan ja mistä nyt säästetään?

Parempaa päätöksentekoa

tehdään yhdessä!

Henri Kontki sohvalla tiiminsä kanssa